✅Бърза доставка от секс магазин Отпуснисе|✅Дискретна опаковка📦 | ✅Безплатна доставка при покупка над 99 лв. 🛍️ |✅Наложен платеж и онлайн плащания |✅Подарък батерии🎁|
✅При поръчки над 100 лв. получавате отстъпка от 5 лв. при разплащане 

  Свиване на пениса

  Свиване на пениса


  Свиване на пениса

  Какво е атрофия на пениса?

  Думата атрофия се отнася до необичайна загуба на тъкан върху мъжкия полов орган. Думата „атрофия“ идва от латински и означава „измършавяване“ или „отслабване“. Когато атрофията на пениса води до свиване на пениса, това е свързано с намаляването на пенисната тъкан – много често придружено от намаляване на функцията на пениса. Обикновено атрофията се проявява само в напреднала възраст: мъжете над шейсет години са засегнати по-често от по-младите мъже. Това обаче не означава, че по-младите мъже също не могат да забележат промяна в размера и формата на пениса си. Често пенисът адаптира формата и размера си към външните условия. Всеки мъж знае тези промени поради топлина и студ или силна или слаба кръвна циркулация, но всички те нямат нищо общо с истинската атрофия на пениса.
  Натрупването или намаляването на телесните мазнини също може привидно да промени размера на пениса, но действителният му размер все още остава същият, така че не се влияе от атрофия.

  Причини

  Атрофията на пениса може да се дължи на много причини:

  Проблеми с потока или кръвообращението: Когато пенисът има лош кръвен поток, това може да намали размера му.

  Мъжете с проблеми с кръвообращението често имат проблеми и с ерекцията си, тъй като кръвта, която трябва да запълни кавернозните тела, не е достатъчна по отношение на налягането и количеството.

  Нисък тестостерон: мъжете със значително намалени нива на тестостерон страдат от атрофия на пениса по-често от другите мъже. Намаляването на тестисите също се случва при същия дъх.

  Тъканни заболявания като болест на Пейрони (болка по време на ерекция, екстремно изкривяване на пениса), което засяга околните тъкани на пениса, може също толкова често да доведе до намаляване на размера, екстремно изкривяване на пениса или загуба на еректилна функция.

  Свиване на пениса

  Симптоми, оплаквания и признаци

  Симптомите веднага се разпознават отвън: Пенисът е повече или малко по-малък по отношение на предишното си състояние. Често това също ограничава способността за функциониране (сексуална активност, ерекция). Много рядко има ограничения или дискомфорт по време на уриниране. Въпреки че оплакванията са от физическо естество, въздействието върху психиката е много по-сериозно и много по-ограничаващо по отношение на качеството на живот на мъжа. Често има самота поради срам, прекратяване на сексуални дейности и загуба на самочувствие. Поради тези причини е много важно да потърсите помощ възможно най-скоро. В случай на атрофия на пениса, семейният лекар трябва да се консултира без фалшив срам, а по-късно и уролог. Атрофията на пениса не е причина за отчаяние, има начини и средства за облекчаване и преодоляване на симптомите. Почти винаги, в допълнение към конвенционалната медицинска помощ, е полезно допълнително алтернативно медицинско лечение или психологическа подкрепа.

  Диагностика и ход на заболяването

  В случай на такъв външно бързо видим ход на заболяването, а именно свиване на пениса, няма нужда да се описват диагностичните възможности. Това е по-скоро въпрос на определяне на причината, отколкото на диагноза .

  Усложнения

  По правило атрофията на пениса не представлява здравно ограничение, така че продължителността на живота на пациента също не е ограничена поради заболяването. Така засегнатото лице може да преживее съвсем обикновен живот, но скъсеният пенис може да причини сериозни психологически проблеми, така че пациентите да страдат от депресия или други психологически оплаквания. Не е необичайно засегнатите да страдат от намалено самочувствие, а също и от комплекси за малоценност. Атрофията на пениса обаче води и до силен дискомфорт в зряла възраст, което прави полов акт почти невъзможен.
  В много случаи атрофията на пениса не може да бъде лекувана. По същия начин повечето пациенти се срамуват от това заболяване и затова избягват да ходят на лекар. Вероятно дължината на пениса може да се увеличи с помощта на хормони. В този случай обаче не може да се гарантира положителен ход на заболяването. По-нататъшни усложнения или други специални оплаквания обикновено не възникват при атрофия на пениса.

  Свиване на пениса

  Кога трябва да посетите лекар?

  Промените в мъжките полови органи винаги трябва да бъдат изследвани от лекар. Има особена необходимост от действия, ако те продължават за по-дълъг период от време или се увеличават в степен и интензитет. Ако се появят нередности под различни форми, е необходим цялостен преглед за изясняване на причината. Оплаквания относно уриниране, еректилна дисфункция или по време на полов акт трябва да се обсъди с лекар. Ако ерекцията не може да се поддържа дори в ситуации без друго лице, се посочва контролен преглед. Ако има визуални промени в тъканта, както и промени в размера на пениса, има причина за безпокойство. Препоръчително е посещение при лекар, за да не се развият последващи увреждания.
  Ако има намалено самочувствие, загуба на радост и социално отдръпване, трябва да се потърси лекар. Депресивните настроения, апатията и промяната в теглото показват здравни разстройства. Необходим е лекар, за да се предотврати по-нататъшно влошаване на благосъстоянието. Проблемите с партньорството, поведенческите проблеми, общата дисфункция или дефицитът на внимание са предупредителни признаци за организма. Те трябва да бъдат проследени, за да може да се създаде план за лечение. За да се предотврати психично заболяване от развитие, трябва да се потърси лекар.

  Лечение и терапия

  Начинът на лечение на атрофията на пениса зависи от причината, която трябва да бъде изяснена незабавно. Препоръчително е на всички мъже, които наблюдават загуба на пенисна тъкан, да се свържат с експерт. За да се рестартира притока на кръв, трябва да се направят промени в начина на живот, като загуба на тегло или здравословна диета. Лекарствата за съдови заболявания могат да помогнат за възстановяване на вече загубената тъкан чрез увеличен кръвен поток. Мъже с нисък тестостерон може да се подложат на хормонална терапия, въпреки че тук не трябва да се подценяват страничните ефекти.
  Що се отнася до околната тъкан, и тук има много възможности за лечение: витамин Е, използването на импланти или възстановяването чрез пластична хирургия са чудесна подкрепа. Пенисът може допълнително да се поддържа и изгражда външно чрез богати на хранителни вещества пенис кремове и масла, които използват  витаминна формула за стимулиране на пенисната тъкан да произвежда нови клетки. Тази формула се състои от витамини A, C, E, D и B, както и аминокиселини, антиоксиданти и овлажнители.

  Прогноза

  Прогнозата за атрофия на пениса е обвързана с настоящата причина за загубата на тъкан. По принцип намаляването на функцията на пениса при мъжете в по-напреднала възраст е част от естествения курс. Следователно, перспективата за подобрение при мъжете след 60-годишна възраст е силно ограничена. Ако засегнатото лице страда от нарушение на кръвта циркулация, значително подобрение на ситуацията може да се постигне с медицински грижи. Веднага след като сърдечносъдова система функционира стабилно и постоянно, функционалната активност на мъжкия пол обикновено се подобрява. Със здравословен начин на живот и балансирана диета, може да се наблюдава значително облекчаване на симптомите. При наличие на хормонален дисбаланс е възможна и добра прогноза, ако се търси медицинско лечение.

  Свиване на пениса

  Предотвратяване

  Дали атрофията на пениса наистина може да бъде предотвратена е малко вероятно. В края на краищата процесите на стареене причиняват влошаване и загуба на тъканите. Въпреки това възрастните мъже не трябва да се примиряват със съдбата си, тъй като лекарствата и операциите могат да допринесат в допълнение към промените в начина на живот.

  Допълнителни грижи

  В повечето случаи няма специални или дори директни мерки на допълнителни грижи, достъпни за засегнатите от атрофия на пениса. Ето защо засегнатите лица трябва да посетят лекар на много ранен етап, за да избегнат усложнения или други състояния. Лечението на атрофия на пениса обикновено не винаги е необходимо. Необходимо е само ако симптомите силно нарушават засегнатото лице и намаляват качеството на живот.
  Като цяло, здравословен начин на живот със здравословна диета и спортни дейности имат положителен ефект върху хода на атрофията на пениса. В този контекст, особено загубата на тегло в случай на наднормено тегло може значително да облекчи дискомфорта. По същия начин симптомите могат да бъдат облекчени и с помощта на различни лекарства. Засегнатото лице винаги трябва да обръща внимание на правилната доза, както и на редовния прием на лекарствата. Разни витамини също могат да облекчат симптомите. Пълното излекуване обаче не винаги може да бъде гарантирано. По този начин самата атрофия на пениса също не намалява продължителността на живота на засегнатото лице.

  Какво можете да направите сами

  При атрофия на пениса, самочувствието на засегнатото лице често е намалено. Важно е да изградите чувство за постижение, както в частен, така и в професионален план, и да се съсредоточите върху положителните елементи на живота. В партньорствата е полезно, ако и двамата партньори говорят открито и честно помежду си за своите възприятия, страхове и чувства. В противен случай възникват усложнения, спорове или разногласия, които допринасят за влошаване на общата ситуация. Трябва да се работи заедно, така че нуждите на всеки да бъдат задоволени по възможно най-добрия начин.
  Засегнатите лица с атрофия на пениса трябва да изследват алтернативни сексуални практики, когато изпитват сексуална дисфункция. Сексуалното удовлетворение може да възникне по различни начини извън обичайния полов акт. Следователно, по-нататъшното развитие на познатия по-рано сексуален опит може да доведе до подобряване на душевното състояние на засегнатото лице, както и на партньора. Освен това пациентът трябва да намали съществуващите вътрешни стресори. Като се използват СПА процедури или уелнес програми, може да се установи хармония, която се възприема като полезна в ежедневието.

  Как да използвате пръстен за пениса(Opens in a new browser tab)

  Facebook
  SEX SHOP OTPUSNISE (@otpusnise.shop) • Instagram photos and videos