✅Бърза доставка от секс магазин Отпуснисе|✅Дискретна опаковка📦 | ✅Безплатна доставка при покупка над 99 лв. 🛍️ |✅Наложен платеж и онлайн плащания |✅Подарък батерии🎁|
✅При поръчки над 100 лв. получавате отстъпка от 5 лв. при разплащане 

  Секс по време на бременност

  Секс по време на бременност

  Секс по време на бременност

  Всяка жена си задава въпроса дали е безопасно да прави секс по време на бременността. Много често и мъжете имат задръжки по този въпрос, защото се притесняват да не наранят бебето. Най-добре е всяка бъдеща майка да се консултира с нейния доктор, за да бъде спокойна, че всичко е наред и сексът не е забранен по време бременността.

  Ако жената няма други препоръки от нейния лекар, то тогава няма никакъв проблем да прави секс през цялата бременност. При някои жени желанието за секс се увеличава по време на бременността, а и сексът в този период има своите предимства.

  Когато коремчето стане по-голямо, двойката ще открие най-удобната поза, за да могат да се насладят на секса и моментите на близост. По този начин бъдещите родители могат да правят секс до последният ден преди да се родите бебето.

  Стига бременността да е лека и без усложнения, то няма пречка двойката да прави секс. Няма опасност бебето да бъде наранено, защото то е добре защитено. Матката защитава бебето със здравите си мускули, както и околоплодните води.

  Сексът по време на бременност не може да навреди на бебето и не може да предизвика спонтанен аборт. Тези опасности не са налице при лека и безпроблемна бременност. Затова винаги се съветвайте с вашия доктор и се вслушвайте в неговите съвети.

  Секс по време на бременност

  Възможно е с напредване на бременността да се появят усложнения и да се наложи да не правите секс до края на бременността. Това ще уточните на консултацията с вашият доктор.

  Към края на бременността е възможно по време на секс да бъдат предизвикани Бракстън Хикс контракции, но те не трябва да ви притесняват. Те не предизвикват преждевременно раждане. Все пак винаги, когато нещо ви притеснява, не се колебайте да се консултирате с вашия лекар.

  Позите по време на бременността не са строго определени, но е важно да не причиняват натиск върху корема на бъдещата майка. Добре е жената да лежи странично, за да може коремът да не бъде притискан. Ако изберете поза, при която жената лежи по гръб, то имайте предвид, че по този начин бебето оказва натиск върху вътрешните органи и основни артерии на майката и затова тази поза не е много подходяща особено в напреднала бременност.

  Позициите, които са комфортни за жената в този период, са когато тя е отгоре на партньора си или седнала на ръба на леглото. Добре е жената да може да контролира дълбочината на проникване.

  Оралният секс е друг начин за доставяне на удоволствие по време на бременността. Той е напълно безопасен за бъдещата майка. Единственият риск е, ако партньорът издиша въздух във влагалището на бременната. Това може да доведе до опасни последици за майката и бебето.

  Аналният секс не може да навреди на бебето. Трябва обаче да се съобразите с факта, че повечето жени имат хемороиди по време на бременността, което може да създаде дискомфорт и да причини болка на бременната. Също така трябва много да внимавате да не редувате аналния с вагинален секс, защото това може да доведе до въвеждане на бактерии във влагалището и създаването на условия за инфекция.

  Сексът по време на бременност се избягва, ако сте в началото на бременността с близнаци.

  Също така сексът е забранен, ако имате проблеми с шийката на матката и има риск от спонтанен аборт. Други причини да не правите секс по време на бременността са:
  вагинално кървене
  изтичане на околоплодни води
  други проблеми по време на бременността

  По време на бременността има повишен приток на кръв към гениталиите и често се получава увеличаване на сексуалното желание. Това най-често се случва в средата на бременността.

  Ако бременната не се чувства добре, то тогава и сексуалното желание ще е намалено или ще изчезне. Също така, ако партньорите имат някакви притеснения, то те ще се отразят и на сексуалния им живот.

  Повечето мъже изпитват по-силно сексуално желание и влечение към бременните си половинки, защото размерът на гърдите им се увеличава от бременността.

  Ползите от секса при бременност са различни. Една от тях е по-силни оргазми за жената, заради повишения приток на кръв към гениталиите ѝ. Също така сексът сближава двойката и това е една от основните ползи.

  Друга полза е за имунната система, както и за повишаване на нивата на щастие, посредством освобождаване на ендорфини при оргазмите на жената.

  Как да практикуваме безопасен секс(Opens in a new browser tab)

  Facebook
  SEX SHOP OTPUSNISE (@otpusnise.shop) • Instagram photos and videos