✅Бърза доставка от секс магазин Отпуснисе|✅Дискретна опаковка📦 | ✅Безплатна доставка при покупка над 99 лв. 🛍️ |✅Наложен платеж и онлайн плащания |✅Подарък към всяка поръчка🎁|
✅При поръчки над 100 лв. получавате отстъпка от 5 лв. при разплащане 

  Какво представлява оргазмът

  Какво представлява оргазмът

  Какво представлява оргазмът

  Оргазмът сам по себе си е кулминацията на сексуалния акт. Но е известно, че не всички жени изпитват оргазъм. Проблемът или е психологически, или е в партньора. Ето няколко фази, които могат и да ви помогнат да достигнете така желаното усещане с партньора – оргазма.

  1. Първата фаза се нарича фаза на възбуда, по време на която тялото започва да реагира на сексуалните стимули.
   Те могат да бъдат от всякакъв вид: гледка, звук, аромат, докосване или дори представа за нещо еротично. При мъжете тази фаза започва с ерекция, докато при жените физическият белег е овлажняването на вагината, което се дължи на изпълването с кръв на вагиналните съдове.
  2. Ако стимулацията продължи, се навлиза в следващата фаза – така нареченото плато (секс).
   Името произлиза от факта, че тази фаза може да е с различна продължителност, най-вече в зависимост от желанието на индивида и неговата възбуда. През тази фаза стимулацията на издутите от притока на кръв полови органи води до приятно усещане.

   Какво представлява оргазмът

  3. Третата фаза е тази на същинския оргазъм.
   Тя се достига при върховата точка на удоволствието вследствие на натрупването на сексуално напрежение през предходната фаза. Резултатът са характерните и при двата пола контракции, които могат да бъдат с различен интензитет и продължителност. При мъжете обикновено контракциите са между 6 и 15 и продължават всяка около 1 секунда. При жените по-слаб оргазъм може да предизвика 3-5 контракции, докато по-силен – между 10 и 15, като продължителността на всяка контракция е около 0,8 секунди.
  4. Последната фаза на сексуалния цикъл е рефрактерната фаза.
   При мъжете тя се характеризира с много по-голяма продължителност и в повечето случаи със загуба на ерекцията. Принципно рефрактерната фаза продължава около 30 минути, преди да се възстанови възбудимостта. При жените тази фаза е по-къса и обуславя възможността за получаване на т.нар. мултиоргазъм.

  Сексуалният цикъл при мъжете и жените е принципно сходен, макар жените да се различават с по-късия си рефрактерен период и по-голямата възможност за множествен оргазъм, както и с по-голямата дължина на платото.

  Какво представлява либидото(Opens in a new browser tab)

  Facebook
  SEX SHOP OTPUSNISE (@otpusnise.shop) • Instagram photos and videos