✅Бърза доставка от секс магазин Отпусни се|✅Дискретна опаковка📦 | ✅Безплатна доставка при покупка над 99 лв. 🛍️ |✅Наложен платеж и онлайн плащания |✅Подарък към всяка поръчка🎁|
✅При поръчки над 100 лв. получавате отстъпка от 5 лв. при разплащане

  Какво представлява еректилната дисфункция

  Какво представлява еректилната дисфункция
  Какво представлява еректилната дисфункция

  При еректилна дисфункция притокът на кръв и нейното задържане в пениса е „блокирано“. Позната е още като „импотентност“, термин който в наши дни бива рядко използван за дефиниране на това състояние.

  Ерекцията е ключовото, но и най-ранимото звено на мъжката сексуалност. Това е процес на изпълване на пениса на мъжа с кръв под въздействието на различни стимули, при което се създава ригидност на члена и се позволява осъществяването на полов акт.

  При човека ерекцията се постига изцяло по съдов механизъм, но процесът се подпомога допълнително и от нервни, хормонални, метаболитни и психични фактори. Нарушението на едно или повече от тези звена би могло да обуслови настъпването на еректилна дисфункция. Тя се дефинира, като нарушение, при което е невъзможно осъществяването и/или поддържането на ерекция, позволяваща задоволителен полов акт.

  Ако еректилната дисфункция е налице и продължава три и повече месеци е необходимо да се предприеме изясняване на причините и лечение.

  Причините най-общо се разделят на психични и органични. В групата на органичните причини се вкючват неврогенни, съдови, хормонални и анатомични фактори. Често точно диференциране на органичните и психичните причини не би могло да се постигне. В редица случаи върху органичните се наслагват върху психичните фактори.

  За диагнозата на еректилната дисфункция е необходимо да бъде пациентът подробно разпитан за видът на дисфункцията, времето на настъпването й, характерът, наличие или не на нощни и сутрешни ерекции.

  Внезапно настъпилите нарушения на еректилната функция са обикновено психогенно обусловени или се дължат на оперативно отстраняване на простатата (при мъже с данни за рак на простатата), или травми в областта на половата област.

  Наличието на нощни и сутрешни ерекции е белег за съхранена сексуална функция на мъжа. Те са и белег за разграничаване на психогенно обусловената от предизвиканата от органични фактори еректилна дисфункция, при която липсват нощни и сутрешни ерекции. Понастоящем психогенно обусловената еректилна дисфункция се приема след изключване на възможните органични и лекарствени причини за сексуални нарушения.

  Какво представлява еректилната дисфункция

  Съдови причини, обусляващи еректилна дисфункция могат да се предполагат при данни за отслабени или липсващи пулсации на долните крайници.

  Бързото отпускане на еректирал пенис и/или набъбване без трайна ригидност говорят за недостатъчност на венозното притискане. Отпускането на члена скоро след проникване е характерно за т.нар. синдром на съдовото открадване – кръвта от изпълнените кавернозни тела на пениса се насочва към таза, за покриване на други нужди от кислород.

  Широка е гамата на лекарствата, които могат да доведат до смущения в ерекцията и затова винаги трябва да се проверява и взема под внимание видът на лекарствата, които приема пациентът.

  Разработен е Международен показател за еректилната функция. Той представлява подробен въпросник, включващ 5 раздела, отнасящи се до основните сфери на мъжката сексуалност:
  еректилна функция
  оргазъм
  полово желание
  удоволствие от сношението
  общо удолетворение от половия живот и от взаимооношенията с партньорката

  Този въпросник служи за определяне на степенната на сексуалната дисфункция. Също е и показател за преценка на ефекта от лечението.

  В диагностичния пакет на мъжете с еректилна дисфункция се включва щателен преглед. Той включва изследване за перинеална чувствителност, пулсации на долни крайници, определяне на вторични полови белези, палпиране на пениса, отчитане на размерите и консистенцията на тестисите.

  От лабораторните изследвания е необходимо да се изследват пълна кръвна картина, липиден профил, кръвна захар и гликиран хемоглобин, серумно ниво на тестостерон и на пролактин.

  Целта на лечението е да се постигне ерекция, позволяваща полово сношение, която да не трае повече от 1 час. Идеалното средство за лечение трябва да отговаря на следните изисквания:
  да бъде лесно за употреба
  да е неинвазивно

  неболезнено
  високоефективно с минимални странични действия

  Как да увеличим чувствителността на пениса(Opens in a new browser tab)

  Facebook
  SEX SHOP OTPUSNISE (@otpusnise.shop) • Instagram photos and videos