✅Бърза доставка от секс магазин Отпуснисе|✅Дискретна опаковка📦 | ✅Безплатна доставка при покупка над 99 лв. 🛍️ |✅Наложен платеж и онлайн плащания |✅Подарък към всяка поръчка🎁|
✅При поръчки над 100 лв. получавате отстъпка от 5 лв. при разплащане 

  Какво е BDSM секс

  Какво е BDSM секс

  Какво е BDSM секс

  БДСМ е термин, използван за описание на аспектите на секса, които включват господство, подчинение и контрол. Обикновено тази практика включва един от партньорите, който играе по-доминираща роля по време на секс, докато другият е по-покорен. Съкращението BDSM може да се раздели на следните категории:

  • Робство : ограничаване на свободата на движение на партньора, например с въжета, белезници или други ограничители.
  • Дисциплина: Доминиращият партньор може да упражнява контрол над подчинения си партньор, ако има договорени правила и наказания.
  • Доминиране: Актът на демонстриране на господство над физическия партньор по време на секс или извън спалнята
  • Подчинение: Актът на подчинение на действията и желанията на доминиращия партньор
  • Садизъм и мазохизъм (или садомазохизъм): Удоволствие, което партньорът може да изпитва от причиняването на болка (садизъм) или получаването на болка (мазохизъм), физическа или емоционална.

  Въпреки че това са по-широките категории, няма един-единствен начин за практикуване на БДСМ – различните видове могат да включват игра с власт, ролеви игри, игра с болка, робство, игра с восък, острие, лишаване от сетива или унижение.

  Според проучване от 2016 г. близо 47 % от жените и 60 % от мъжете са фантазирали как доминират над някого в сексуален контекст. Същото проучване установява, че БДСМ сексът е малко по-разпространен при двойките от ЛГБТК спектъра, но иначе изследователите установяват, че БДСМ сексът се практикува в различни възрасти, полове и етнически групи.

  Какво е BDSM секс

  Как BDSM сексът работи в отношенията

  Практикуването на БДСМ секс в една връзка може да бъде приятно и за двамата. Много хора, които се занимават с БДСМ, виждат в него форма на освобождаване, изследване на доверието или място, където могат да изиграят фантазиите си за подчинение, уязвимост и контрол.

  Едно малко проучване установи, че участието в динамичен БДСМ може да намали стреса и да подобри настроението. Други изследвания установяват, че участието в здравословни БДСМ сцени засилва чувството за близост между партньорите.

  Във връзка с двама партньори единият обикновено играе доминиращата роля, а другият – подчинената. „Превключвател“ е индивид, който сменя доминиращата и подчинената роля в зависимост от партньора и контекста. Тази доминираща и подчинена динамика често се нарича динамика „горе/долу“. Макар че доминиращият партньор или горният обикновено е този, който поема контрола при пошляпване, свързване, бичуване или други сексуални сценарии, подчиненият също може да поддържа контрола, като изисква от горния да изпълнява определени роли или настоява за смяна на ролите.

  Съвети за безопасност и специални съображения

  Най-важната част от БДСМ секса е актът на съгласие. Партньорите винаги трябва да се уверят, че всеки дава ентусиазирано съгласие и очертава ясни граници. Тези граници могат да бъдат изложени в официален договор, устно споразумение или в по-обикновен разговор за желанията и ограниченията.

  Поради интензивното естество на някои БДСМ сцени е важно да се въведе и безопасна дума. Ако единият от партньорите се чувства неудобно от някоя част на преживяването, той може да изрече думата, за да спре текущото действие – или да прекрати секса изобщо.

  Друг начин за договаряне на границите е чрез системата на светофара. Всеки цвят показва как се чувства партньорът и какво иска. Червеното означава, че те искат партньорът да спре това, което прави, незабавно. Жълтото означава, че искат партньорът да забави темпото, било то поради физически дискомфорт или достигане на граница. Зеленото означава, че им харесва това, което партньорът прави, чувстват се комфортно и искат актът да продължи.

  Преди да се впуснете в по-интензивни форми на еротична игра – като използването на камшици, усъвършенствани техники за връзване или секс играчки – е добре първо да се образовате за тези практики чрез курсове, книги или обучително онлайн съдържание.

  И накрая, партньорите, участващи в БДСМ секс, могат да практикуват така наречената последваща грижа. Това е, когато партньорите се грижат един за друг след сцената, включително гушкане, хидратиране, съвместно къпане или друга успокояваща дейност. Тя може да включва и обсъждане на това какво е проработило, какво не е и как се чувства всеки от партньорите. Този дебрифинг след секс може да помогне за защитата на всички участници във физическо, психическо и емоционално отношение.

  Как да опознаем BDSM секса

  Ако искате да опитате БДСМ секс, има някои „леки“ БДСМ практики, които могат да бъдат добра отправна точка за начинаещи. Те могат да включват:

  • Дърпане на косата
  • Белезници
  • Връзване с шал или вратовръзка
  • Превръзки на очите
  • Леко напляскване
  • Ролеви игри

  Най-важното е да комуникирате с партньора си относно желанията си. БДСМ включва широк спектър от сексуални дейности и динамика и всеки човек ще подходи по различен начин към БДСМ секса. Бъдете честни с партньора си за това какво търсите и какво ви е удобно.

  Разгледайте нашата категория BDSM и поръчай удоволствие. Ето едно предложение за палави изживявания:

  Белезници със сатенена визия и розова маска

  Факти за сутрешния секс(Opens in a new browser tab)

  Facebook
  SEX SHOP OTPUSNISE (@otpusnise.shop) • Instagram photos and videos