✅Бърза доставка от секс магазин Отпуснисе|✅Дискретна опаковка📦 | ✅Безплатна доставка при покупка над 99 лв. 🛍️ |✅Наложен платеж и онлайн плащания |✅Подарък батерии🎁|
✅При поръчки над 100 лв. получавате отстъпка от 5 лв. при разплащане 

  Как да предотвратим бактериалната вагиноза

  Как да предотвратим бактериалната вагиноза

  Как да предотвратим бактериалната вагиноза

  Бактериалната вагиноза е вид вагинит, причинен от твърде много лоши бактерии във влагалището. Научете какво можете да направите, за да предотвратите бактериалната вагиноза.

  Какво представлява бактериалната вагиноза? | Как да се предпазим от бактериална вагиноза | Симптоми на БВ| Как да лекуваме БВ | Изводи

  Бактериалната вагиноза може да няма никакви симптоми, но все пак крие рискове. Това често срещано вагинално състояние е свързано с нарушаване на съотношението между добрите и лошите бактерии във влагалището.

  Съществуват много начини за предотвратяване на бактериалната вагиноза – от избягване на парфюмирани хигиенни продукти до използване на подходяща защита по време на секс.

  Как да предотвратим бактериалната вагиноза

  Какво представлява бактериалната вагиноза?

  Бактериалната вагиноза (БВ) е често срещан вид вагинит, причинен от твърде много лоши бактерии във и около вагината.

  Влагалището е дом на баланс от добри и лоши бактерии. Определени неща могат да нарушат деликатния баланс и да позволят прекомерното присъствие на вредни (факултативни и анаеробни) бактерии.

  Прекомерното количество нездравословни бактерии причинява микробен биофилм върху клетките на вагиналната кожа. Това често води до неприятни симптоми като неприятно миришещо течение и сърбеж, но в много случаи може изобщо да не изобразява забележими симптоми.

  БВ се счита за най-често срещаното състояние, което засяга вагината сред жените на възраст между 15 и 44 години, като честотата на разпространение достига 29% в световен мащаб.

  Как да предотвратим бактериалната вагиноза
  1. Избягвайте парфюмирани хигиенни продукти

  Пазарът на продукти за женска хигиена изобилства от ароматизирани продукти. Но тези продукти трябва да се избягват, за да се предотврати БВ.

  Силно парфюмираните сапуни, тампони или тампони, или дезодоранти могат да увредят добрите бактерии, които живеят около вагината.

  Освен това трябва да се избягват антибактериалните сапуни, защото те могат да нарушат естествената флора на влагалището, която помага за поддържането му здраво.

  1. Пропуснете душовете и прекомерното почистване на вагината

  Влагалището не се нуждае от допълнително почистване извън обичайното къпане или душ. Прекаляването с него може да бъде рисков фактор за БВ.

  Душирането не предотвратява инфекциите на влагалището и носи повече вреда, отколкото полза, като отмива добрите бактерии.

  Използвайте само топла вода и неароматизиран сапун, за да почиствате около вулвата, срамните устни и вагиналния отвор.

  1. Носете дишащо облекло

  БВ може да е по-вероятно да възникне, ако не позволявате на вагиналната област да „диша“.

  Избягвайте:

  • Плътно прилепнало бельо
  • Тесни панталони или къси панталони
  • Найлоново бельо

  Вместо това избирайте материали, които насърчават въздушния поток. Например памучното бельо може по-добре да предотврати рисковете от БВ, тъй като материалът отвежда влагата и позволява на въздуха да достигне до деликатната кожа.

  Като допълнителна забележка, бързата смяна на бельото и дрехите, когато са влажни, също е важна за предотвратяване на случаите на вагинит.

  Също така не забравяйте да сменяте често тампоните или дамските превръзки. Влажната среда може да благоприятства развитието на бактерии и дрожди.

  1. Използвайте подходяща защита по време на секс

  Въпреки че БВ не се счита за полово предавана инфекция (ППИ), съществува известна връзка между секса и БВ.

  Състоянието е по-често срещано сред сексуално активните жени. Неизползването на презервативи или наличието на множество сексуални партньори се считат за рискови фактори за бактериална вагиноза.

  Освен това правенето на секс без предпазни средства при наличие на БВ може да повиши риска от заразяване с полово предавана болест като хламидия или трихомониаза (трих).

  Друг факт, който трябва да се има предвид, е, че вероятността за наличие на БВ е 2,5 пъти по-голяма при жените, които правят секс жена с жена.

  Орално-гениталният контакт може дори да е рисков фактор. Ето защо е важна адекватната защита по време на секс и орален секс.

  За да намалите рисковете от БВ:

  • Ограничете контактите с многобройни сексуални партньори
  • Винаги носете презерватив по време на проникващ сексКак да предотвратим бактериалната вагиноза
  1. Поддържайте сексуалните играчки чисти и хигиенични

  Бактериите могат да виреят по секс играчките дълго след като са били използвани. Споделените секс играчки могат да предадат БВ от една партньорка на друга.

  Винаги поддържайте секс играчките чисти и хигиенични след всяка употреба и избягвайте да споделяте секс играчки с други хора.

  Няколко насоки, които да запомните:

  • Следвайте указанията на производителя за почистване на играчките след употреба.
  • Инвестирайте във висококачествени секс играчки, които лесно се поддържат чисти и не стават порести при употреба.
  • Използвайте презервативи за споделени секс играчки, за да предотвратите преминаването на бактерии.
  1. Избягване на преноса на бактерии от ануса към вагината

  Бактериите, които виреят около ректума, могат да нарушат баланса на вагиналната флора, така че пренасянето на тези бактерии във вагиналната област трябва да се избягва, доколкото е възможно.

  За да избегнете пренасянето на бактерии от аналната област към вагиналната област:

  • Винаги се избърсвайте отпред назад
  • Избягвайте вагинален секс след анален секс без предварително почистване
  • Дръжте секс играчките, които могат да се използват както за анална, така и за вагинална стимулация, чисти, когато сменяте точките на стимулация
  Симптоми на БВ

  Въпреки че 84% от хората с БВ може да не забележат симптомите си, забележимите симптоми са лесни за откриване.

  Симптомите на БВ могат да включват:

  • Сиво, бяло или зеленикаво вагинално течение
  • Вагинално течение със силна миризма на „риба“, която може да се влоши след секс
  • Сърбеж и дразнене около вагината
  • Усещане за парене по време на уриниране
  Как да лекувате БВ

  БВ най-често се лекува с антибиотици, предписани от лекар, и може да не изчезне без лечение.

  Ако подозирате, че имате БВ, е важно да се обърнете към лекар за оценка.

  След като извърши тазов преглед, лекарят може да разгледа проба от вашия секрет с помощта на микроскоп и да измери нивото на рН на пробата, за да постави правилна диагноза.

  Най-често предписваните лекарства за БВ включват орален или локален клиндамицин или метронидазол. Обикновено един кръг антибиотици се използва за около седем дни, но 10 до 15 % от пациентите може да се нуждаят от по-дълъг план за лечение.

  Изводи

  БВ е много често срещано и лесно лечимо заболяване, но има стъпки, които можете да предприемете, за да предотвратите състоянието.

  На първо място, защитете деликатната флора на вагината си, като избягвате ароматизатори, душ, тесни дрехи и незащитена сексуална активност.

  Ако се заразите с БВ, лекарят вероятно ще ви предпише антибиотици за лечение на състоянието. В повечето случаи ще е необходим един кръг антибиотично лечение. В редки случаи може да са необходими два кръга.

  Тъй като БВ може да повиши рисковете от полово предавани болести, е важно да се обърнете към лекар за лечение, ако подозирате симптоми.

  Как да ядете влагалището й(Opens in a new browser tab)

  Facebook
  SEX SHOP OTPUSNISE (@otpusnise.shop) • Instagram photos and videos