✅Бърза доставка от секс магазин Отпуснисе|✅Дискретна опаковка📦 | ✅Безплатна доставка при покупка над 99 лв. 🛍️ |✅Наложен платеж и онлайн плащания |✅Подарък батерии🎁|
✅При поръчки над 100 лв. получавате отстъпка от 5 лв. при разплащане 

  Как да практикуваме безопасен секс

  Как да практикуваме безопасен секс

  Как да практикуваме безопасен секс

  Сексът без предпазни средства може да има различни последствия, включително полово предавани болести и бременност. Ето какво трябва да знаете за това как да правите безопасен секс.

  Какво е безопасен секс? | Как да правим безопасен секс | Рискове от незащитен секс | Какво да правим, ако сме правили незащитен секс? | Съвети за безопасен секс | Изводи

  Знанията за безопасен секс са важни за всеки, който участва в сексуален контакт.

  То премахва безпокойството, свързано с риска от бременност или заразяване с полово предавана инфекция.

  Независимо от възприятията, практикуването на безопасен секс не трябва да бъде скучно или да отнема удоволствието.

  Въпреки че не съществува такова нещо като 100% безопасен секс, има избори, които партньорите могат да направят, за да се предпазят възможно най-много.

  Какво е безопасен секс?

  Безопасният или поне по-безопасният секс е практиката на предпазване от полово предавани болести и нежелана бременност по време на сексуални действия, които включват сперма, вагинални течности или кръв.

  Как да практикуваме безопасен секс?

  Безопасните сексуални практики са част от физическото, психическото и сексуалното здраве. Ето няколко съвета, които да имате предвид, за да правите възможно най-безопасен секс.

  Презервативи

  Презервативите са бариерно средство, което се използва за намаляване на вероятността от забременяване и полово предавани болести. Те могат да се купят без рецепта или в аптеката на ъгъла.

  В някои случаи могат да се намерят дори в автоматите в университетските кампуси и нощните клубове.

  Мъжки презервативи

  Мъжките презервативи обикновено са изработени от латекс, полиуретан или полиизопрен и се носят върху пениса като бариера.

  Ако е поставен правилно и се носи постоянно по време на полов акт, процентът на успеваемост на мъжкия презерватив е 98 %.

  Някои презервативи са направени така, че да направят секса още по-добър, като например такива с оребряване и специални охлаждащи и загряващи лубриканти.

  Предлагат се в различни размери – от тесни до големи. Мъжете, загрижени за чувствителността, могат да намерят първокласни ултратънки презервативи, които увеличават усещането за пениса.

  Женски презервативи

  Женските презервативи са изработени от полиуретан и се поставят във вагината или ануса, за да предпазват от бременност и полово предавани болести. Предлагат се предварително смазани и имат само един размер.

  Схемата е друг вид женски презерватив. Той се поставя във влагалището като бариера, която блокира входа на матката. Предназначен е само за предпазване от бременност.

  Лекарства за контрол на раждаемостта

  Таблетките за контрол на раждаемостта или вътрематочната спирала са най-разпространените и ефективни начини за избягване на забременяване. Но те не са единствените медикаменти за контрол на раждаемостта на пазара.

  • Имплант
  • лепенка
  • инжекция
  • хапче, съдържащо само прогестин
  • комбинация от перорални лекарства
  • хормонален вагинален контрацептивен пръстен

  Противозачатъчните медикаменти не предотвратяват предаването на венерически болести, ХИВ и други инфекции, предавани по полов път.

  Зъбни пломби

  Зъбните пломби са изработени от латекс или полиуретанов лист и се използват по време на орален секс, за да се намали разпространението на полово предавани болести, като например:

  • херпес
  • гонорея
  • сифилис
  • хепатит

  Зъбната дамга се поставя върху вагината или ануса и блокира контакта между устата и гениталиите.

  Направете тест за полово предавани болести

  Повечето хора, които са сексуално активни, трябва да си правят тест за полово предавани болести поне веднъж годишно, за да предотвратят разпространението на опасни болести и инфекции.

  Поддържайте отворена линия на комуникация с вашия доставчик на здравни услуги, за да обсъждате рисковите фактори и тестовете за полово предавани болести.

  Участие в сексуални дейности с по-нисък риск

  Една от най-безопасните и нискорискови сексуални дейности е извънбрачният секс. Извънбрачен секс е всяка сексуална дейност, която изключва проникване на пениса във вагината (PIV), като например:

  • масаж
  • целувки
  • взаимна и ръчна мастурбация
  • орален секс
  • секс играчки

  Въпреки че сексуалните дейности с нисък риск, като например извънбрачният секс, могат да бъдат по-безопасни, все още съществува вероятност от предаване на полово предавани болести.

  Използването на дентална дама по време на орален секс значително намалява шансовете за заразяване с херпес или гонорея.

  Рискове от секс без предпазни средства

  Полово предавани инфекции и болести, предавани по полов път

  Незащитеният вагинален, анален или орален секс може да доведе до заразяване с полово предавани болести. Най-често срещаните болести, предавани по полов път, са гонорея, хламидия, генитален херпес и генитални брадавици.

  Важно е да разговаряте с партньора си за тестването и състоянието на полово предаваните болести.

  Непредвидена бременност

  Почти половината от всички бременности са погрешно планирани или нежелани. И много от тях се дължат на незащитен секс или неуспешно прилагане на контрацептиви.

  Трябва да използвате постоянно и правилно презервативи и контрацептиви, за да предотвратите нежелана бременност.

  Какво да правите, ако сте правили секс без предпазни средства?

  Случаите се случват, независимо дали става дума за скъсан презерватив или пропусната противозачатъчна таблетка. Но можете да предприемете мерки, за да се погрижите за себе си и за партньора си в случай на злополука.

  Препоръчва се жената да уринира в рамките на първите 30 минути след секс и да пие много вода.

  ЕКП (хапче за спешна контрацепция) действа до 3 дни след секс без предпазни средства. ЕСП се предлага без рецепта и е 98% ефективно.

  Направете си тест за полово предавани инфекции, ХИВ и други болести, предавани по полов път, две седмици след незащитен секс.

  Ако има съмнение за бременност, направете домашен тест за бременност.

  Как да практикуваме безопасен секс

  Съвети за по-безопасен секс

  Не носете повече от един презерватив, тъй като това увеличава вероятността той да се скъса.

  Използвайте нов презерватив всеки път, когато извършвате сексуални действия.

  Проверявайте срока на годност на всяка опаковка на презерватива. Вероятността презервативът с изтекъл срок на годност да се скъса е много по-голяма.

  Не отваряйте опаковката на презерватива със зъби, нокти или остри предмети. Това може да предизвика дупка, която е твърде малка, за да се види, но достатъчно голяма, за да се промъкне сперма.

  Постарайте се да използвате само лубриканти на водна основа. Има някои лубриканти, които могат да повредят презервативите и да доведат до тяхното скъсване.

  Прееякулацията може да пренася полово предавани болести и ХИВ и може да доведе до бременност. Искате да започнете да използвате презервативи в началото на сексуалната активност.

  Изводи

  Безопасният секс не гарантира предпазване от полово предавани болести, ХИВ и бременност. Дори целувките могат да пренасят болести като херпес.

  Но има начини да направите секса по-безопасен, като например презервативи, противозачатъчни медикаменти и сексуална активност с нисък риск, като например извънбрачен секс.

  Поддържайте отворена линия на комуникация с партньора си, за да обсъждате тестването за СПИН и какви противозачатъчни средства са подходящи и за двамата партньори.

  Ако все пак се случи инцидент, можете да предприемете действия, за да избегнете потенциалните последици от незащитения секс.

  Безопасният секс е важен , затова влез в нашата категория: Секс аптека/ Презервативи и поръчай сега:

  CONTROL Презервативи 6 броя

  Презервативи Размер 64 MY SIZE Pro(Opens in a new browser tab)

  Facebook
  SEX SHOP OTPUSNISE (@otpusnise.shop) • Instagram photos and videos