✅Бърза доставка от секс магазин Отпуснисе|✅Дискретна опаковка📦 | ✅Безплатна доставка при покупка над 99 лв. 🛍️ |✅Наложен платеж и онлайн плащания |✅Подарък батерии🎁|
✅При поръчки над 100 лв. получавате отстъпка от 5 лв. при разплащане 

  Факти за сутрешния секс

  Факти за сутрешния секс

  Факти за сутрешния секс

  Сутрешният секс зарежда с енергия и спомага за освобождаване от стреса. А ако е придружен с оргазъм за двамата партньори, повишава хормоните на щастието, които гонят депресията.

  1. Тялото се настройва по-бързо за работа

  Сутринта е перфектното време за секс, защото чрез него тялото по-бързо и лесно се настройва за работа. Това се дължи на естрогена и тестостерона, чийто нива се вдигат рязко по време на секс. Проучване от 2013 г. показва, че либидото се влияе от нивото на хормоните – колкото по-високи са те, толкова по-палави и подвижни са партньорите в леглото.

  1. По-горещи емоции

  Погледнато от хормонална гледна точка, колкото повече тестостерон има в тялото, толкова по-дълъг и хубав е сексът. По-високото количество на хормоните увеличава либидото и подобрява сексуалните функции на партньорите. По данни на изследване от 2000 г., високият тестостерон увеличава ерекцията.

  1. Окситоцинът засилва връзката между двамата

  Сутрешният секс сближава много повече. Как? По време на половия акт се отделя окситоцин, който се смята за „хормон на любовта“. Той се складира в мозъка и кара партньорите да бъдат по-близки един с друг и да се прегръщат. Той поддържа сексуалната активност, мъжката ерекция, еякулацията.

  Факти за сутрешния секс

  1. Освобождава от стреса

   Предстои ви напрегнато начало на седмицата, имате обтегнати отношения с колегите на работното място, чувствате се зле, сутрешният секс ще ви помогне да се откъснете от проблемите. Това показва проучване от 2010 г., според което секс, прегръдки, целувки и други приятни занимания с любимия човек могат да намалят нивото на стресовите хормони.

  1. Намалява болката в мускулите

  По време на секс се отделят ендорфини – невротрансмитери, които намаляват болката и подобряват настроението. Това е друга причина да започнете деня със секс.

  1. Вместо фитнес

  Натоварването по време на секс може да се сравни с това по време на сутрешен крос или 30 минути във фитнеса. По време на акта се отделят по 5 калории на минута, по данни на Медицинското училище в Харвард. Защо да не изгорите около 75-100 калории за закуска чрез секс?

  1. Подобрява паметта

  Няколко проучвания показват, че сутрешният и въобще сексът като цяло спомага за нашето ментално здраве. По-високото ниво на невротрансмитерите и хормоните засилват паметта и подобряват концентрацията.

  1. Подсилва имунната система

  Витамин С прави чудеса с имунната система, но сексът има същите свойства. Хората, които правят повече секс, имат по-малък риск от заразяване с бактерии и инфекции.

  Вибратори – факти и ползи(Opens in a new browser tab)

  Facebook

  SEX SHOP OTPUSNISE (@otpusnise.shop) • Instagram photos and videos