✅Бърза доставка от секс магазин Отпусни се|✅Дискретна опаковка📦 | ✅Безплатна доставка при покупка над 99 лв. 🛍️ |✅Наложен платеж и онлайн плащания |✅Подарък към всяка поръчка🎁|
✅При поръчки над 100 лв. получавате отстъпка от 5 лв. при разплащане

  Ерогенни зони които да стимулирате

  Ерогенни зони които да стимулирате
  Ерогенни зони които да стимулирате

  Всяка част от тялото е потенциална ерогенна зона. Открийте най-често срещаните ерогенни зони и как да ги стимулирате.

  Какво представляват ерогенните зони? | Често срещани ерогенни зони | Как да задействате ерогенните зони | Изводи

  Ерогенните зони са по цялото тяло. Както на очаквани, така и на неочаквани места, партньорите могат да увеличат сексуалното удоволствие, като докосват тези части на тялото.

  Стимулирането, а понякога и просто гледането на тези чувствителни места води до сексуална възбуда. Но това, което възбужда един човек, не е задължително да възбуди друг.

  Откриването на ерогенните зони на партньора ви изисква внимателно изследване и открита комуникация. Важно е да разберете кои са тези чувствителни места и някои различни начини, по които партньорите могат да ги задействат.

  Ерогенни зони които да стимулирате

   
  Какво представляват ерогенните зони?

  Ерогенните зони са всяка област от тялото, която, когато бъде стимулирана, води до сексуална възбуда и удоволствие. Те могат да варират по отношение на чувствителността и възбудата в зависимост от обстоятелствата, при които се извършва стимулацията, и от характера на връзката.

  Често срещани ерогенни зони

  Някои смятат, че цялото им тяло е ерогенна зона, докато други не могат да определят нито една. Ето някои от най-често срещаните:

  Ерогенни зони които да стимулирате

   
  Генитална област

  Независимо от пола, повечето хора имат общи ерогенни зони, с изключение на гениталната област. Вагиналният участък има пет потенциални ерогенни зони.

  • Срамна могила: Разтриването на срамната кост директно стимулира срамните устни и клитора.
  • Клитор: Той има хиляди нервни окончания, които възбудено реагират на усещания като докосване и игра на температури.
  • G-точка: Пръстите, вибраторите, пръчките и вибраторите са най-добрият начин да изпробвате тази ерогенна зона.
  • Точка А: За да се достигне до предния форникс, е необходим полов акт с пенис или играчка.
  • Цервикс: Стимулирането на шийката на матката изисква жената да е напълно възбудена. В противен случай тя може да причини изключителен дискомфорт.

  В областта на пениса има шест вероятни горещи точки.

  • Главичката: Главичката на пениса има хиляди нервни окончания и понякога реагира на най-малката стимулация.
  • Френулум: Разположен там, където стволът се среща с главичката, този еластичен участък от кожата е централната точка на стимулация и оргазъм за хората с пенис.
  • Препуциум: Необрязаните пениси имат предимството на допълнителни нервни окончания, разположени в препуциума.
  • Скротум и тестиси: Скротумът е кожна торбичка, която предпазва тестисите. И двете са изключително чувствителни и с тях трябва да се работи много внимателно.
  • Перинеум: В тази област между скротума и ануса има нервни окончания, които могат да бъдат стимулирани.
  • Простатата: Това е жлеза, която се намира в основата на пениса. Вкарайте пръст, вибратор или секс играчка в ануса на няколко сантиметра, за да получите достъп до ерогенната зона.
  Зърна

  Зоната на зърната и ареолата е чувствителна както за мъжете, така и за жените. Но главно при жените стимулацията на зърната може да предизвика интензивна възбуда и дори кулминация.

  Едно проучване установи, че усещанията в зърната осветяват същата част от мозъка, както усещанията от клитора.

  Ако партньорът е нов в стимулирането на зърната, важно е да започне бавно. Някои техники, които могат да опитат, включват:

  • Дишане на топъл въздух върху зърната
  • Облизване
  • Смучене
  Гърди

  Зърната не са единствената ерогенна зона в областта на гърдите. Плътта на гърдите също е пълна с нервни окончания. Стискането и играта с устата могат да бъдат възбуждащи поради връзките ни между секса и гърдите.

  Ерогенни зони които да стимулирате

   
  Вътрешна част на ръцете и подмишниците

  Думата „подмишница“ може да предизвика неприятна реакция, но тя може да бъде ерогенна зона. Някои хора изпитват гъделичкане в областта на подмишниците, докато други се възбуждат.

  Започнете от китката и прокарайте върховете на пръстите си или устата си по вътрешната страна на ръката, докато стигнете до подмишницата. Можете да намалите гъделичкащата реакция, като разтриете зоната преди меки докосвания.

  Скалп

  Разресването на косата или масажирането на скалпа вероятно събужда някои нервни окончания. Но когато някой друг разресва косата ви, чеше скалпа ви или дърпа косата ви, усещанията могат да се засилят и да изпратят вълни на удоволствие по цялото тяло.

  Врат

  При някои хора шията може да предизвика изтръпване на цялото тяло. Тъй като това е по-голяма област, важно е да се ориентирате в деликатния регион бавно и да откриете допирните зони. Опитайте се да докосвате нежно шията с пръсти и да ѝ давате леки целувки.

  Зад коляното

  Задната част на коляното е богато на нерви място, което си заслужава да се провери. То може да бъде ерогенна зона за някои хора, но имайте предвид, че за други може да е гъделичкащо. То е с по-висока чувствителност, защото рядко се гали, целува или масажира.

  Уши

  Ухото е често срещана ерогенна зона и е по-сложна, отколкото повечето хора си мислят. Кожата извън ухото е чувствителна към:

  • Целувки
  • Лизане
  • Ухапване

  Във вътрешността на ухото стотици сензорни рецептори превръщат вибрациите на шепота и духането на ухото в тръпки за тялото.

  Уста

  Целувките са основна форма на привързаност в повечето романтични връзки. Изпробвайте нови техники за целуване, като например хапане и похапване на долната устна.

  Вътрешна китка

  Вътрешната част на китката е точка на импулса и е изключително чувствителна, защото рядко се докосва само нежно. Когато се държите за ръце, нежно погалете вътрешната страна на китката на партньора си с палеца си, за да увеличите интимността.

  Ръцете

  Дланите и върховете на пръстите ни са пълни с нервни окончания. Смученето и гризенето на върховете на пръстите на партньора ви може да предизвика тласъци на удоволствие по цялото тяло.

  Вътрешна част на бедрата

  Вътрешната част на бедрата е най-близо до гениталната област, без да ги докосвате директно. Обикновеното погалване или целувка могат да предизвикат силна възбуда при някои хора.

  Стъпала и пръсти

  Някои хора намират стъпалата за секси, а други не толкова. Стъпалата ни са пълни с нерви и са силно чувствителни към най-малкото гъделичкане, така че е логично да са ерогенна зона.

  Точките на натиск, разположени по стъпалата, не само ни отпускат при масаж, но понякога могат да доведат и до възбуда.

  Как да задействате ерогенните зони

  Включването на сетивната игра и изследването на ерогенните зони в спалнята разнообразява нещата и открива безкрайни възможности.

  Общувайте с партньора си

  Всеки човек има ерогенни зони, но тяхното местоположение и реакциите им на стимулация варират в широки граници. За най-добро сексуално здраве общувайте с партньора си, преди да изследвате нови ерогенни зони. Не забравяйте да експериментирате в безопасна среда.

  Изследвайте различни усещания

  Ерогенните зони реагират на различни видове дразнители. Ако сте начинаещ в областта на ерогенните зони, започнете нежно.

  Опитайте се да използвате устата си, за да възбудите по различни начини – ближете, целувайте, смучете или хапете.

  Впрегнете пръстите и ръцете си в работа, като докосвате, галите, масажирате или гъделичкате дадена област.

  За по-интензивни усещания можете да въведете пляскане и щипане.

  Играта с температурата засилва сетивата. Ледът, духането и горещият восък са следващи по сила начини за предизвикване на възбуждаща реакция.

  Някои ерогенни зони изискват секс играчки за достъп, докато при други това е просто забавление. Дилда, пръчици, пера и вибратори подлагат на изпитание ерогенните зони.

  Практикувайте сами

  Откриването на ерогенните зони не изисква партньор. Можете да се настроите към тялото си по време на самостоятелна мастурбация, така че да познавате горещите точки, които ви възбуждат.

  Изводи

  Някои хора споделят, че цялото им тяло е ерогенна зона. Гениталите и гърдите са очевидни горещи точки, но можете да откриете ерогенни зони от скалпа до върха на пръстите на краката си.

  Комуникацията и доверието са жизненоважни във всяка връзка, за да се постигне сексуално благополучие. По-конкретно, сетивната игра изисква да кажете на партньора си какво чувства добре и какво не.

  Ако се притеснявате, защото сте гъделичкащи, опитайте да задействате ерогенните си зони, докато мастурбирате. Обърнете внимание на това, което ви е приятно, и уведомете партньора си следващия път, когато сте заедно.

  Секс шоп Отпуснисе – Otpusnise.com
  Facebook
  SEX SHOP OTPUSNISE (@otpusnise.shop) • Instagram photos and videos