Дискретна опаковка | Безплатна доставка при покупка над 99 лв. | Подарък батерии

Феромоните и действието им

Феромоните представляват  химични вещества отделящи се в организма на животните и човека, чрез които се осъществява привличането на представители от два противоположни пола. Феромоните действат на подсъзнателно ниво. Те се отделят от жлези, намиращи се в областта на подмишниците и гениталиите.

Феромоните практически не притежават миризма, но оказват действие върху рецепторите на вомероназалния орган разположен в носната кухина, а от там влияе на структури в хипоталамуса, отговарящи за половото влечение, емоциите и др. Филогенетично той е много по-стар от кората на главния мозък и това е причината голяма част от информацията възприемана чрез носа, да се преработва  и анализира на подсъзнателно ниво.

Изследване направено в САЩ доказва, че дори и изкуствено произведените феромони оказват влияние върху поведението на хората. Учени от San Francisco State University са подложили на тест за влиянието на синтетичните феромони върху жени с различен етнически произход и на различна възраст.

Необвързани жени имали значително повече срещи с представители на силния пол.

По време на осъществяване на социалните контакти на половината от участничките е бил поставен парфюм, примесен с феромони, а останалите жени са се представили  без тях. Коя жена към коя група спада, са знаели единствено учените. По време на опита участничките са си водили дневник. Важна била информацията за това колко често са се целували, дали партньорът им по време на сън ги е прегръщал и колко често са имали полов контакт.

Резултатът се оказва еднозначен: 74 % от жените, които са имали феромони в парфюма си, са били по-често и по-дълго целувани, партньорът им е бил много по-любвеобвилен и са правили 6 пъти по-често секс отколкото без специлния парфюм. От дамите, които са използвали единствено обичайния си парфюм, само 23% описват промени в сексуалния живот.

Въпреки прилагането на синтетични феромони е добре да се изясни, че всеки човек може да контролира своите действия, дори ако до носът му достигат изкусителни аромати.

За да поръчате и Вие феромонен парфюм отидете в категория Секс аптека/ Феромонни парфюми

EROSART Парфюм Ferowoman 20 ml