Дискретна опаковка | Безплатна доставка при покупка над 99 лв. | Подарък батерии

Генетичен ли е размерът на пениса?

Размерът на пениса има генетичен компонент. В допълнение, максималният възможен растеж е обект на критична модулация от повишаването на тестостерона в периода на пубертета. Напълно реалистично е, че в наши дни този процес вече не работи правилно. Момчетата са все по-често в забавен пубертет, поради трудности в социалната адаптация в сегашното общество на производителността, неговите семейни структури и в училищата. Недостатъчното или забавено повишаване на тестостерона в критична фаза на растеж на пениса може да попречи на оптималния му растеж.

Развитието на мъжките гениталии, неговият размер, форма и функция се контролира от определени генни сегменти на Y хромозомата. Може да се предположи, че там има генни сегменти, които пряко определят размера на пениса, но има малко литература за това. Микропенис е описан при момче с XYY хромозомно съзвездие, т.е. дублиране на Y хромозома. Това обаче все още не се счита за доказателство за връзка между Y хромозомата и размера на пениса.

Мастурбацията също не е фактор за размера на пениса. Просто е мит, че честият самостоятелен секс ще го направи  по-малък или по-голям.

Хормоните играят роля в размера на пениса ви от самото начало.

Андрогените определят размера на пениса по време на ранното развитие на плода. По време на пубертета тестостеронът и хормонът на растежа регулират растежа на пениса, включително дължината и обиколката.

Но не само хормоните, които тялото ви произвежда, влияят на размера на пениса. Хормоните, на които сте изложени в околната среда, докато тялото ви се развива, също оказват влияние върху размера на пениса.Но вместо да го правят  по-голям, тези хормони имат обратен ефект – не че размерът на пениса има значение в леглото, но все пак.

Излагането на естрогени от околната среда – известен още като женски полов хормон – по време на пубертета е свързано с по-къси от средните пениси.

Лошо хранене

Неправилното хранене в утробата и през първите няколко години от живота може да повлияе на хормоните и да повлияе на растежа и развитието ви.

Не говорим само за вашата височина и тегло – развитието на органите, включително вашите репродуктивни органи, също може да бъде засегнато.

И така, откъде знаеш колко ще нарасне?

Трудно е да се каже..

Те растат най-много по време на пубертета, но пубертетът и растежът на пениса се случват по различно време и скорост за всеки.

Така или иначе нямате никакъв контрол върху това, така че се опитайте да не се стресирате.

Кога е напълно пораснал?

Когато навършите 18-19-годишна възраст и достига максимална плътност скоро след това.

При някои пенисът може да спре да расте година или две по-късно от това, в зависимост от началото на пубертета.